Educaţie

- In perioada interbelica a functionat in fiecare sat cate o scoala primara, pentru care s-au contruit localuri proprii inca din anii 1910-1915.

- Tot in perioada interbelica au fost infiintate si au functionat o scoala de meserii si un gimnaziu industrial, transformat intre anii 1946-1948 in gimnaziu unic cu profil de cultura generala.

- In anul 1948 a fost infiintata Scoala Elementara de sapte clase Fierbinti-Targ care a scolarizat, in clasele V-VII, elevii din comunele Fierbinti, Dridu, Micsunesti si Gradistea. In acelas an, a fost infiintata si o scoala medie tehnica cu durata de patru ani.

- In anul 1953, a fost infiintata scoala medie mixta Fierbinti, care avea profil de cultura generala, cu durata de 10 clase.

- In 1963 a fost infiintat Liceul de cultura generala Fierbinti, cu cate doua clase paralel, una cu profil real si cealalta cu profil umanist. Acesta a fost reprofilat in 1977 in Liceul Agroindustrial.

- In prezent, in orasul Fierbinti-Targ functioneaza urmatoarele unitati scolare:

A. Gradinita:

-1 in orasul Fierbinti-Targ,strada Oborului;
- 1 in satul Fierbintii de Sus,strada Calea Urziceni;
- 1 in satul Fierbintii de Jos,Soseaua Maia;
- 1 in satul Grecii de Jos, strada Calea Bucuresti
Numarul de prescolari este de ~ 150.

B. Grupul scolar agricol :

– invatamant primar 4 locatii(Fierbinti-Targ , Fierbintii de Sus, Fierbintii de Jos si Grecii de Jos);
– invatamant gimnazial (Fierbinti-Targ);
– invatamant liceal , filiera teoretica si tehnologica (Fierbinti-Targ).
Numarul total de elevi al Grupului scolar agricol este de ~ 950 .

Cultură

In orasul Fierbinti-Targ exista:

- Camin cultural - in caminul cultural functioneaza clubul copiilor .Proiectul s-a realizat cu sprijinul fundatiei World Vision.

- Biblioteca oraseneasca- are un fond de carte de 15106 volume,din aproape toate domeniile cunoasterii.In cadrul bibliotecii functioneaza centrul CIP realizat prin programul Biblionet,sponsorizat de fundatia Bill&Melinda Gates si derulat in Romania de fundatia IREX.Biblioteca a fost dotata cu 3 calculatoare(casti cu microfoane si camere web)conectate la internet,imprimanta,scanner si videoproiector.

Program de functionare:

Luni-joi intre orele 8 -16

Vineri intre orele 8- 14

- biblioteca scolara.

Sănătate

In anul 1880 spitalul Fierbinti-Targ a fost construit si donat comunitatii de N.C. Georgescu.

Acesta a fost un spatiu reprezentativ al asistentei medicale rurale timp de 123 de ani. In anul 2003 este desfiintat si transformat in Centru de Asistenta Medico-Sociala, pentru care in prezent se realizeaza lucrari de reabilitare si modernizare.

In localitate functioneaza un Complex de Servicii Sociale compus din Centru pentru persoane varsnice si Centru de protectie temporara pentru tinerii care nu mai sunt institutionalizati.

In orasul Fierbinti-Targ mai functioneaza:

- doua cabinete individuale - medici de familie;
- doua cabinete stomatologice;
- un laborator analize medicale;
- doua farmacii.

© Copyright 2012 STEEL WARRIOR All Rights Reserved.